Om

2010 startade jag min första blogg som då hette ”Livets dryck” och som sedan bytte namn till ”Helbergs Humle”.

Bloggen blev väldigt populär och inte minst för de ölfoton som jag publicerade på bloggen. Snart kom jag att bli ett välkänt namn i Sveriges ölkretsar.

Efter detta startade jag ett antal olika ölfestivaler samt grundade Trädskogens Bryggeri som var aktivt mellan 2013-2018.

En av dessa ölfestivaler är Växjö Ölfestival som grundades 2014 och som besökts av tusentals besökare och 100-tals bryggerier genom åren. 2023 firar festivalen 10 år.

I mars 2018 släppte jag tillsammans med meriterade författaren Peter M. Eronson boken “Prova Öl – Titta, Dofta, Smaka”. Boken vann pris i internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards 2018 i kategorin Lärobok Dryck.

I december 2020 startade jag tillsammans med ölsommelier Micael Lysén podden Ölvärlden som har kommit att bli en av de mest frekventa ölpoddarna i Sverige.

Jag har hundratals ölprovningar i bagaget och har stor passion för att sprida ölkunskap.

2021 startade jag Beer with Robert där jag vill fortsätta sprida ölkultur genom texter och foton.

Sedan mitten av 2022 är jag kommunikatör för Sveriges största förening för bryggerier, Sveriges Oberoende Bryggerier.

Vill du anlita mig för uppdrag?

Jag har en lång erfarenhet i ölbranschen inom flera olika områden och finns tillgänglig som provningsledare för fysisk eller digital ölprovning, moderator eller redaktionella skribent- och fotouppdrag inom ämnet öl.

Enklast når du mig på mail eller Instagram!