Blogg

Alkoholfri öl: Mikkeller Weird Weather

Mikkeller är ett bryggeri som hängt med länge och som har haft flertalet alkoholfria alternativ på den svenska marknaden.

Just Mikkeller Weird Weather dök upp på Systembolaget för några år sedan och är en så kallad Non-Alcoholic IPA bryggd på De Proef i Belgien. En alkoholfri öl på 0,3% som är inspirerad av den just nu omåttligt populära ölstilen NEIPA. En ölstil som egentligen är betydligt starkare men som valt att skapa som alkoholfri.

Denna öl vann dessutom bästa öl på Stockholm Beer & Whisky Festival 2018, alla kategorier. Med denna utmärkelsen förstår man att Mikkeller skapat något alldeles extra.

Ölet i sig har en mycket fruktig doft, tänk ananas, papaya och lägg där till en viss godissötma. Smaken är rund, stor munkänsla utan att vara speciellt söt, en lagom beska och mycket tropiska frukter och även lite fruktgodis i smaken. Dessutom tycker jag mig ana något belgisk över den, kan det vara jästen som på något sätt påverkar? Mikkeller har ju utvecklat en egen jäst som inte omvandlar socker till alkohol och så här skriver man själv om jästen på sin blogg:

”The beer, which is brewed with Mikkeller’s own yeast strain, is now available at all Mikkeller venues and shops. “We have worked intensively with our solid Belgian collaborator De Proefbrouwerij for three years now developing unique alcohol-free beers.”

Hur som helst så är det här ett riktigt gott, fylligt och bra alkoholfritt öl! Toppklass helt enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *