Blogg

Kan man ana en rökölstrend?

Som ni säkert vet så har jag en stor passion för öl som innehåller rökmalt, det är inte bara i vår podd Ölvärlden vi tjatar om dessa rökiga skapelser utan jag har försökt sprida budskapet om rököl i väldigt många år.

Om man blickar bakåt, cirka ett år, så kan man tydligt se att antalet svenskproducerade hantverksöl där man använt rökmalt i framställningen ökar. Onekligen finns det ett större intresse för denna typ av öl både hos bryggare och konsumenter.

Med den här artikeln skulle jag vilja lista svenskproducerade öl som innehåller rökmalt, kravet är alltså inte att det är en öl i stilen rauchbier.

Svenskproducerade öl som innehåller rökmalt:
Länk till listan på Systembolaget, uppdateras löpande.

Rauchbeard, Rauchschwarz och Rökmärzen är tre rököl som finns i sortimentet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *