Blogg

Gott nytt ölår!

Nu har 2021 passerat och vi ger oss in i 2022! Vad passar då bättre än att summera mitt ölår?
Ett väldigt händelserikt år där jag fick möjligheter att ta mig an nya utmaningar som tidigare inte fanns på kartan.

På mitt Instagram-konto BeerWithRobert som ligger till grund för den här bloggen hittar ni även bilder från det gångna året.

Sedan 2010 har jag anordnat ölprovningar men 2021 blev liksom 2020 annorlunda och det blev fler digitala ölprovningar än någonsin. Dessutom fick jag möjlighet att genomföra ölprovningar med flera kända bryggerier, Jan-Erik ”Janko” Svensson, Björn Falkeström på Oppigårds och livsnjutaren Edward Blom. Samtliga i sällskap av min poddkollega Micael Lysén.

Vår podd Ölvärlden fick också ordentlig fart och vi fick under året möjlighet att intervjua flera intressanta gäster.
Detta resulterade även i en livepodd på Pensionat Järnavik i Blekinge samt Sveriges längsta ölprovning som höll på i sju timmar på Ölets dag.

Under året fick jag också möjlighet att vara programledare för Ängöls direktsända ölprovning ”Helt spårat”.

Jag och min vapendragare Niklas Davidsson som anordnat Växjö Ölfestival i åtta år drog även igång Hygge i Parken där vi kombinerade humor, musik och god öl. Ett inslag som återkommer i augusti 2022.

Rököl är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag minns än idag den där sommarkvällen då jag fick dricka min favorit Aecht Schlenkerla Rauchbier med mina bröder.

I podden tjatade vi till och med så mycket om rököl att Kvarnagårdens Bryggeri hörde av sig och ville göra en rököl tillsammans. Det resulterade i Rauchbeard som släpptes 1 december 2021.

I oktober fick jag äntligen besöka Great Swedish Beer Festival, första festivalen förutom min egen Växjö Ölfestival. Vilken fantastisk festival, så mycket bra öl från våra svenska bryggerier.

Under slutet av året fick jag åter igen gästa Diggeat, ett digitalt projekt som lyfter fram näringslivet i Blekinge. Där fick jag agera ölprovningsledare på Johannihus Bryggeri.

Som sagt var hände det otroligt mycket och jag har säkert missat hälften. Men något av det största som inträffade var att jag tillsammans med den legendariska sångaren Jesper Binzer från D-A-D fick göra ett öl. Min idé om att skapa ett öl med honom blev verklighet tillsammans med Jesper Lindgren och Brygghus 19. Om du mot förmodan missat ölet Save Your Soul går den fortfarande att beställa.

Nu ger vi oss in i 2022 och jag vill tacka alla er som följt mig på min resa så här långt. Mycket spännande är på gång och jag lovar att fortsätta berika ölkulturen på mitt eget sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *