Alkoholfri öl
Blogg

En vit månad är över

Nu är en vit månad över och i början fick jag frågan varför man skulle välja att avstå alkohol. För egen del fanns det två anledningar. Då vi var beräknade att få tillskott i familjen i slutet av januari så ville jag vara redo att åka när det väl var dags. Nu visade det sig dock att vår lilla kille ville dyka upp redan fjärde januari.

Detta förändrade dock inte mitt löfte om min vita månad utan den fullföljdes så klart hela januari ut. Det andra skälet till mitt val var att jag tidigare genomfört vita månader i januari och upplever att det verkligen kan vara skönt att avstå alkohol under en månad (för det är ju ingen hemlighet att det är ett gift).

Under månaden som har gått har jag provat en hel del alkoholfri dryck och då framför allt öl. Ni har kunnat läsa ett antal recensioner och det har varit blandad kompott. Flera av dem har tyvärr inte alls fått något utrymme på bloggen eftersom jag inte fann dem så intressanta att skriva om.

NO.LA från Sigtuna Brygghus blev en av mina favoriter under den vita månaden.

Det finns också ett antal alkoholfria öl som jag väldigt gärna skulle vilja prova men som jag helt enkelt inte har fått tag på. Men för att summera det hela med fokus på just alkoholfri öl har jag konstaterat följande:

När du köper ett alkoholfritt öl, se till att försöka ha koll på när den är tillverkad och vad den har för bäst-före-datum.
Min upplevelse är att alkoholfri öl som är färsk smakar långt mycket bättre än när den har fått stå en längre tid på hyllan, framför allt den typen av alkoholfri öl med ett humlefokus.

Så hädanefter när jag köper alkoholfri öl skall jag vara mer observant och lära mig vilka tillverkningsdatum som mina favoritöl har.

När jag gick in i denna period så höll jag Sigtuna Brygghus med sin NAPA väldigt högt och jag fortsätter att hylla detta bryggeri. Jag tycker att man tillsammans med NO.LA (en ny favorit) lyckats skapa några av de bästa svenska alkoholfria ölen.

Här kan du läsa recensionerna från min vita månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *