Blogg

Great Swedish Beer Festival 2022

Great Swedish Beer Festival 2022 är över. Två dagar i Malmö med nästan 100 svenska bryggerier på plats låter som en dröm för en ölfantast och förväntningarna på årets festival var för undertecknad höga.
Förväntningarna infriades helt klart på alla sätt och vis och Erik Frithiof och Glenn Pålsson har med GSBF skapat en helt unik plattform för svensk hantverksöl.

Nytt i för i år var dessutom att man arrangerade GSBA, en tävling där folket hade fått rösta fram Årets svenska ölbar, Årets svenska bryggeri och Årets kulturbärare inom svensk öl.
Priserna gick till Haket Göteborg, Poppels och BeerNews. Denna gick av stapeln på torsdagen, dagen innan festivalen.

På fredagen drog sedan själva festivalen igång vid 17-tiden och på lördagen var det dags igen redan vid 11.00.

Självklart är det nästintill en omöjlighet att prova strax över 400 olika öl under två dagar men av allt som jag provade så var kvalitén på dessa svenska hantverksöl som serverades imponerande.

När man överlag tittar på vilka stilar som serverades så kan man verkligen se att äldre ölstilar börjat väckas till liv. En hel del ölstilar från England och Tyskland har kommit att bli mer vanligt samtidigt som en del svenska bryggerier allt mer vågat sig på vildjäsning. En spaning är att NEIPA-trenden möjligen börja gå nedåt även om det så klart finns en hel del att välja på.

Ett stort tack till Erik och Glenn som anordnar festivalen tillsammans med sitt fantastiska team, hoppas vi ses även 2023!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *